Kokos suyu, giləmeyvə kompotu və nar şirəsi qan təzyiqini aşağı sala bilər.
Bu barədə "Moskva 24" telekanalına dietoloq Anjelika Duval məlumat verib.
Onun sözlərinə görə, mağazadan ala biləcəyiniz kokos suyu tərkibindəki kalium sayəsində antihipertenziv təsirə malikdir. İçki təbii, tərkibində kimyəvi maddələr olmadan içilməlidir.
"Qan təzyiqini sabitləşdirmək və damar sağlamlığını qorumaq üçün 300 mililitr içmək kifayətdir" deyə ekspert qeyd edib.
Mütəxəssis evdə hazırlaya biləcəyiniz giləmeyvə kompotu içməyi də təklif edir.
"Qan təzyiqini aşağı salmağa kömək edən giləmeyvə qaragilə, aroniya, dağ mərcanı, moruq, çiyələk və qarağatdır. Amma ilk növbədə mən hələ də aroniya və qaragilə qoyardım. Onların tərkibində antioksidant təsir göstərən, qanın laxtalanmasını azaldan və metabolik prosesləri yaxşılaşdıran çoxlu miqdarda flavonoidlər var", - deyə diyetoloq Anjelika Duval bildirib.
Kompot üçün 150 qram bir və ya bir neçə növ giləmeyvə götürmək, isti su əlavə etmək, doğramaq, süzmək və həcmi bir litrə çatdırmaq lazımdır.
Təzyiqinizi normallaşdırmaq üçün 300 mililitr ilıq kompot içmək kifayətdir.
Tərkibindəki kalium, maqnezium və flavonoidlərə görə nar şirəsi də hipotenziv təsir göstərir. Nar şirəsini mağazadan ala bilərsiniz. Şüşə qablarda olmalıdır və tərkibində ətirli və ya aromatik əlavələr olmamalıdır.
Əgər siz heç vaxt nar şirəsi içməmisinizsə və bunun bədənə necə təsir etdiyini bilmirsinizsə, əvvəlcə onu 100 mililitr şirə və 100 mililitr su nisbətində tərkibini seyrəldərək istifadə edə bilərsiniz.
Duval xəbərdarlıq edib ki, mədə və onikibarmaq bağırsağın xora və kəskin qastrit kimi xəstəlikləri varsa nar şirəsi içilməməlidir.
Tehsil-press.az
Bu barədə "Moskva 24" telekanalına dietoloq Anjelika Duval məlumat verib.
Onun sözlərinə görə, mağazadan ala biləcəyiniz kokos suyu tərkibindəki kalium sayəsində antihipertenziv təsirə malikdir. İçki təbii, tərkibində kimyəvi maddələr olmadan içilməlidir.
"Qan təzyiqini sabitləşdirmək və damar sağlamlığını qorumaq üçün 300 mililitr içmək kifayətdir" deyə ekspert qeyd edib.
Mütəxəssis evdə hazırlaya biləcəyiniz giləmeyvə kompotu içməyi də təklif edir.
"Qan təzyiqini aşağı salmağa kömək edən giləmeyvə qaragilə, aroniya, dağ mərcanı, moruq, çiyələk və qarağatdır. Amma ilk növbədə mən hələ də aroniya və qaragilə qoyardım. Onların tərkibində antioksidant təsir göstərən, qanın laxtalanmasını azaldan və metabolik prosesləri yaxşılaşdıran çoxlu miqdarda flavonoidlər var", - deyə diyetoloq Anjelika Duval bildirib.
Kompot üçün 150 qram bir və ya bir neçə növ giləmeyvə götürmək, isti su əlavə etmək, doğramaq, süzmək və həcmi bir litrə çatdırmaq lazımdır.
Təzyiqinizi normallaşdırmaq üçün 300 mililitr ilıq kompot içmək kifayətdir.
Tərkibindəki kalium, maqnezium və flavonoidlərə görə nar şirəsi də hipotenziv təsir göstərir. Nar şirəsini mağazadan ala bilərsiniz. Şüşə qablarda olmalıdır və tərkibində ətirli və ya aromatik əlavələr olmamalıdır.
Əgər siz heç vaxt nar şirəsi içməmisinizsə və bunun bədənə necə təsir etdiyini bilmirsinizsə, əvvəlcə onu 100 mililitr şirə və 100 mililitr su nisbətində tərkibini seyrəldərək istifadə edə bilərsiniz.
Duval xəbərdarlıq edib ki, mədə və onikibarmaq bağırsağın xora və kəskin qastrit kimi xəstəlikləri varsa nar şirəsi içilməməlidir.
Tehsil-press.az