Şirin qarpızı necə seçmək olar? - ÜSULLAR

Şirin qarpızı necə seçmək olar? - ÜSULLAR "Qarpızın tərkibində insan sağlamlığı üçün təhlükəli olan zərərli pestisidlər ola bilər".

Bu barədə dietoloq, qastroenteroloq və terapevt Aleksandra Razarenova xəbərdarlıq edib.

Razarenova qeyd edib ki, kimyəvi maddələrin yüksək konsentrasiyası adətən tam yetişməyə vaxt tapmamış yığılmış meyvələrdə olur. Buna görə də, qarpız seçməyin əsas qaydası, almağa tələsməmək və bu bostan məhsulunun mövsümünün tam sürətlə davam etməsini gözləməkdir.

"Sağlamlıq təhlükəsi ilə yanaşı yetişməmiş qarpızlar dadsızdır və yanlış tekstura və rəngə malikdir. Yetişmiş qarpız döyüldükdə küt səs çıxarmalıdır. Əgər səs cingildəyirsə, bu, dölün hələ yetərincə yetişmədiyini göstərə bilər”, - həkim deyir".

O, həmçinin qeyd edib ki, yetişmiş meyvələr adətən zəif, xoş ətirlidir, elastikdir, lakin çox sərt və ya yumşaq deyil.

"Quyruğa diqqət yetirin: əgər yaşıl və suludursa, qarpız çox erkən yığılıb".

Tehsil-press.az

Oxşar xəbərlər