Donuz ətinin zərərləri barədə dəfələrlə eşitmişik. Bəs onu yedikdə bədəninin daxilində nələr baş verdiyindən xəbəriniz var?
Tehsil-press.az bu yazıda oxucuları donuz ətinin yaratdığı fəsadlar barədə ətraflı tanış edib.
Donuz əti istehlakı bəzi dinlərdə qadağandır. Bu da donuzların ən iyrənc zibilləri, hətta nəcis kimi zay məhsulları yeməsi ilə izah olunur. Ən pisi odur ki, donuzların yediyi zəhərlər orqanizmdən xaric olmur və orqanlarında yağlar şəklində toplanır. Ümumiyyətlə, donuzda çox təhlükəli mikroorqanizmlər var. Onlar qıcolmalar, qusma, ishal, qızdırma yarada bilər. Bu mikroorqanizmlərdən bəziləri hətta ölümə səbəb ola bilər. Məsələn, raktopamin ölümə səbəb olan mikroorqanizmlərin biridir.
Bütün bu problemlərdən qaçmaq üçün donuz ətindən istifadə zamanı müəyyən qaydalara riayət etmək lazımdır. Bütün zərərli mikroorqanizmləri öldürmək üçün onu yüksək temperaturlarda qaynadın.
Çiy məhsulları heç bir halda çiy donuz əti ilə birlikdə saxlamayın. Çiy donuz ətinə əl vurmusunuzsa, daha sonra əllərinizi sabunla yaxşı-yaxşı yumağı unutmayın.
Bununla belə, donuz əti düzgün hazırlandıqdan sonra da onunla bağlı şübhələr indiyədək mövcuddur. Beləliklə də siz donuz əti yeməklə xəstəliklərin yaranma riskini artırmış olursunuz. Aşağıdakı videoda donuz ətindən istifadə nəticəsində yaranan fəsadları aydın şəkildə görə bilərsiniz!
Tehsil-press.az
Tehsil-press.az bu yazıda oxucuları donuz ətinin yaratdığı fəsadlar barədə ətraflı tanış edib.
Donuz əti istehlakı bəzi dinlərdə qadağandır. Bu da donuzların ən iyrənc zibilləri, hətta nəcis kimi zay məhsulları yeməsi ilə izah olunur. Ən pisi odur ki, donuzların yediyi zəhərlər orqanizmdən xaric olmur və orqanlarında yağlar şəklində toplanır. Ümumiyyətlə, donuzda çox təhlükəli mikroorqanizmlər var. Onlar qıcolmalar, qusma, ishal, qızdırma yarada bilər. Bu mikroorqanizmlərdən bəziləri hətta ölümə səbəb ola bilər. Məsələn, raktopamin ölümə səbəb olan mikroorqanizmlərin biridir.
Bütün bu problemlərdən qaçmaq üçün donuz ətindən istifadə zamanı müəyyən qaydalara riayət etmək lazımdır. Bütün zərərli mikroorqanizmləri öldürmək üçün onu yüksək temperaturlarda qaynadın.
Çiy məhsulları heç bir halda çiy donuz əti ilə birlikdə saxlamayın. Çiy donuz ətinə əl vurmusunuzsa, daha sonra əllərinizi sabunla yaxşı-yaxşı yumağı unutmayın.
Bununla belə, donuz əti düzgün hazırlandıqdan sonra da onunla bağlı şübhələr indiyədək mövcuddur. Beləliklə də siz donuz əti yeməklə xəstəliklərin yaranma riskini artırmış olursunuz. Aşağıdakı videoda donuz ətindən istifadə nəticəsində yaranan fəsadları aydın şəkildə görə bilərsiniz!
Tehsil-press.az