Ağ turp xərçəngin inkişafının qarşısını alır

Ağ turp xərçəngin inkişafının qarşısını alır Xalq arasında "Yapon turpu" kimi tanınan ağ turp ağrı kəsici xüsusiyyətlərə malikdir, xüsusilə revmatizmin yaratdığı ağrıları aradan qaldırmağa kömək edir. Təzyiq tənzimləmə təsiri sayəsində ağ turp əsəbi və stressi azaldan təsirə malikdir və yorğunluq, stress kimi şikayətləri azaldır. Bunlardan başqa ağ turpun faydalarına nəzər salaq:
Xərçəngin inkişafının qarşısını alır:
Ağ turpda çoxlu antioksidant ehtiva etdiyi üçün bir çox xərçəng növlərində, xüsusən də mədə xərçəngində meydana gələ biləcək pis hüceyrələrin inkişafının qarşısını alır.
Osteoporoz üçün faydalıdır:
Ağ turp müntəzəm istehlak edildikdə sümüklərin kalsium ehtiyacını böyük ölçüdə tamamlayır. Ayrıca menopoz zamanı meydana gələ biləcək sümük rezorbsiyasını müalicə etdiyi deyilir.
Birgə revmatizm və ürək sağlamlığı üçün faydalıdır:

Elmi araşdırmalarda ağ turpun iltihabı azaldaraq, ürək sağlamlığına və oynaq revmatizminə faydalı olduğu, podaqra və yaraların müalicəsində şəfa mənbəyi olduğu aşkar edilmişdir.
Qaraciyərin sağlamlığını qorumağa kömək edir:
Ağ turpun tərkibində qaraciyərin sağlamlığı üçün faydalı olan kükürd var. Qaraciyərlə bağlı xəstəlikləriniz varsa, yeməkdən əvvəl bir stəkan ağ turp suyu içə bilərsiniz.
Böyrəkləri təmizləyir:
Ağ turp böyrək sağlamlığı üçün lazım olan müxtəlif vitamin və mineralları ehtiva edir. Sidikqovucu da olan bu qida toksinlərin orqanizmdən tez xaric olmasını təmin edir. Böyrəkləri tez təmizləyərək orqanizmi zərərli toksinlərdən təmizləməyə kömək edir.

Tehsil-press.az

Oxşar xəbərlər