Xərçəng xəstəliyinə tutulmaq istəmirsinizsə bu 2 məhsulu əsla yeməyin.
Tehsil-press.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mədəaltı vəzinin xərçəngi xərçəngin ən geniş yayılmış növlərindən biri olub, əsasən ölümlə nəticələnir.. Təəssüf ki, mədəaltı vəzinin xərçəngi olan xəstələrin 92% -i 5 il ərzində ölür və yalnız 8% -i 10 ilə yaxın yaşayır. Xəstələrin diaqnozu təsdiqləndikdən sonra ilk il ərzində 74% dünyasını dəyişir.
O, tez yayılır, bir qayda olaraq, onu erkən dayandırmaq mümkün deyil. Məhz buna görə də bunun qəmli sonu daha çox olur. Bu şiş insulinin hipersekresiya ilə xarakterizə olunan şişdir. Baş ağrıları, huşun aydın olmaması, görmənin pozulması, əzələ zəifliyi, iflic, ataksiya kimi əlamətlərlə xarakterizə olunur.
Qarın bel ağrıları, ürəkbulanma, dəri saralmaları və dəyişikliklər kəskin çəkisinin itirilməsi, diabet və qan laxtalanması... Ən çox yayılmış simptomları bunlardır.
Risk faktorları: Siqaret çəkmək, artıq çəki, yaş, şəkərli diabet və genetika. Britaniya jurnalı, burada 11 klinik sınaqların məlumatları təhlil ediblər və 6,643 xəstə mədəaltı vəzinin xərçəngi ilə bir araşdırma dərc edib. Emal edilmiş ətlə arasında əlaqə axtarırdılar. Hər qram təmizlənmiş ət istehlak edir ki, insan hər gün (Bekon və ya kolbasa, məsələn) riski 19 faiz artır.
Əgər mütamadi olaraq piyli ət və kolbasa yeyirsinizsə, bu xəstəliyə tutulma riskinizi 54% artırmış olursunuz. Larsson Suzannanın sözlərinə görə, vacibdir ki, insanlar məlumatlansın və başa düşsün ki, belə olan halda mədəaltı vəzi xərçənginin inkişafı riski artır. Dünya fondu araşdırmalar, insanlara xərçənginin konsentratlar qatılmlış, istifadədən keçmiş ət istifadə etməməyi tövsiyə edir. Kolbasa, vetçina, bekon, hot-doq, sosislərin tərkibində nitratlar və nitritlər var, onlar isə öz növbəsində xərçəng riskini artırır.
Siqaret çəkmək 74% faiz mədəaltı vəzinin xərçəngi riskini artırır və tədqiqatlarda deyilir ki, bu, ən böyük amillərdən biridir. Müasir həyat tərzi və bəzi vərdişlər sağlamlığımıza mənfi təsir göstərir. Qeyri-düzgün qidalanma mədə və mədəaltı vəzinin fəaliyyətində neqativ şəkildə özünü göstərir. Tez-tez baş verən stresslər və bəzən ciddi ehtiyac olmadan qəbul edilən müxtəlif dərmanlar xüsusilə təhlükəlidir. Sağlamlığa ciddii şəkildə diqqət yetirmək və həkimin nəzarətindən keçməyi gözardı etməmək lazımdır.
Tehsil-press.az
Tehsil-press.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mədəaltı vəzinin xərçəngi xərçəngin ən geniş yayılmış növlərindən biri olub, əsasən ölümlə nəticələnir.. Təəssüf ki, mədəaltı vəzinin xərçəngi olan xəstələrin 92% -i 5 il ərzində ölür və yalnız 8% -i 10 ilə yaxın yaşayır. Xəstələrin diaqnozu təsdiqləndikdən sonra ilk il ərzində 74% dünyasını dəyişir.
O, tez yayılır, bir qayda olaraq, onu erkən dayandırmaq mümkün deyil. Məhz buna görə də bunun qəmli sonu daha çox olur. Bu şiş insulinin hipersekresiya ilə xarakterizə olunan şişdir. Baş ağrıları, huşun aydın olmaması, görmənin pozulması, əzələ zəifliyi, iflic, ataksiya kimi əlamətlərlə xarakterizə olunur.
Qarın bel ağrıları, ürəkbulanma, dəri saralmaları və dəyişikliklər kəskin çəkisinin itirilməsi, diabet və qan laxtalanması... Ən çox yayılmış simptomları bunlardır.
Risk faktorları: Siqaret çəkmək, artıq çəki, yaş, şəkərli diabet və genetika. Britaniya jurnalı, burada 11 klinik sınaqların məlumatları təhlil ediblər və 6,643 xəstə mədəaltı vəzinin xərçəngi ilə bir araşdırma dərc edib. Emal edilmiş ətlə arasında əlaqə axtarırdılar. Hər qram təmizlənmiş ət istehlak edir ki, insan hər gün (Bekon və ya kolbasa, məsələn) riski 19 faiz artır.
Əgər mütamadi olaraq piyli ət və kolbasa yeyirsinizsə, bu xəstəliyə tutulma riskinizi 54% artırmış olursunuz. Larsson Suzannanın sözlərinə görə, vacibdir ki, insanlar məlumatlansın və başa düşsün ki, belə olan halda mədəaltı vəzi xərçənginin inkişafı riski artır. Dünya fondu araşdırmalar, insanlara xərçənginin konsentratlar qatılmlış, istifadədən keçmiş ət istifadə etməməyi tövsiyə edir. Kolbasa, vetçina, bekon, hot-doq, sosislərin tərkibində nitratlar və nitritlər var, onlar isə öz növbəsində xərçəng riskini artırır.
Siqaret çəkmək 74% faiz mədəaltı vəzinin xərçəngi riskini artırır və tədqiqatlarda deyilir ki, bu, ən böyük amillərdən biridir. Müasir həyat tərzi və bəzi vərdişlər sağlamlığımıza mənfi təsir göstərir. Qeyri-düzgün qidalanma mədə və mədəaltı vəzinin fəaliyyətində neqativ şəkildə özünü göstərir. Tez-tez baş verən stresslər və bəzən ciddi ehtiyac olmadan qəbul edilən müxtəlif dərmanlar xüsusilə təhlükəlidir. Sağlamlığa ciddii şəkildə diqqət yetirmək və həkimin nəzarətindən keçməyi gözardı etməmək lazımdır.
Tehsil-press.az