Tez xarab olan qida məhsulu olan süd xarab olan kimi sağlamlıq baxımından yararsız hala düşür, lakin düzgün saxlama şərtləri ilə bunun qarşısı alına bilər.
Soyuducuda südü saxlayarkən tərtibata diqqət yetirmək böyük əhəmiyyət kəsb etsə də, südün ən yaxşı şəkildə saxlanması üçün orta rəf ən uyğun yerdir.
İstehlak mərkəzləri südün soyuducuda 5-7 dərəcə temperaturda saxlanmasını tövsiyə edir. Soyuducunun qapısı adətən 10 dərəcə ətrafında olur və bu temperatur südün uzun müddət təzə qalmasına mane olur.
Düzgün saxlama üsulu südün qida dəyərini qoruyur və zərərli bakteriyaların böyüməsinin qarşısını alır. Ümumiyyətlə yüksək temperaturda işləndikdən sonra satılan süd, açılmadığı müddətcə otaq temperaturunda aylarla saxlanıla bilər. Ancaq açıldıqdan sonra qısa müddət ərzində istehlak edilməlidir.
Açılmış süd paketləri bir neçə saat və ya gün ərzində istehlak ediləcəksə, soyuducunun qapısında qısa müddətə saxlanıla bilər. Bu vəziyyətdə, pisləşmə riski minimuma endirilir.
Tehsil-press.az
Soyuducuda südü saxlayarkən tərtibata diqqət yetirmək böyük əhəmiyyət kəsb etsə də, südün ən yaxşı şəkildə saxlanması üçün orta rəf ən uyğun yerdir.
İstehlak mərkəzləri südün soyuducuda 5-7 dərəcə temperaturda saxlanmasını tövsiyə edir. Soyuducunun qapısı adətən 10 dərəcə ətrafında olur və bu temperatur südün uzun müddət təzə qalmasına mane olur.
Düzgün saxlama üsulu südün qida dəyərini qoruyur və zərərli bakteriyaların böyüməsinin qarşısını alır. Ümumiyyətlə yüksək temperaturda işləndikdən sonra satılan süd, açılmadığı müddətcə otaq temperaturunda aylarla saxlanıla bilər. Ancaq açıldıqdan sonra qısa müddət ərzində istehlak edilməlidir.
Açılmış süd paketləri bir neçə saat və ya gün ərzində istehlak ediləcəksə, soyuducunun qapısında qısa müddətə saxlanıla bilər. Bu vəziyyətdə, pisləşmə riski minimuma endirilir.
Tehsil-press.az